Eco-statement 
Omdat ik van mening ben dat iedereen zich bewust moet worden van de manier waarop we omgaan met de aarde. Voor onze eigen generatie, degenen die na ons komen en voor alles dat leeft. 
Begin nu en doe het stap voor stap. 
Deze manier van leven geeft ook vorm aan de richting die ik op wil gaan met Armoise. Met richting op gaan bedoel ik inderdaad dat ik nog lang niet op mijn bestemming ben. Er valt nog heel veel meer te doen, te leren en te veranderen. Daar zijn leveranciers, fabrieken, mijnbouwbedrijven, overheden én ik allemaal verantwoordelijk voor.
 
 Goud
Het goud dat ik inkoop is voor bijna 100% gerecycled. Het word als zodanig kostbaar beschouwd, dat men al jaren zijn best doet om elke verloren gram weer terug op de markt te krijgen. Heb jij nog gouden sieraden waar je niets mee doet? Laat ze vermaken tot een nieuw sieraad dat nog generaties lang mee gaat.
Inmiddels ben ik met Armoise op weg naar werken met Fairmined goud. Binnenkort kun je hier meer over lezen. 
 Zilver
Bij zilver is het niet altijd duidelijk waar het vandaan komt. Meestal is een deel gerecycled en een deel nieuw gewonnen uit de mijnen. Ik maak zoveel mogelijk gebruik van zilver dat 100% gerecycled is. Dit heeft het Eco-silver label. Ook in mijn eigen atelier recycle ik zilver. Door het om te smelten in een mal of er kleine bolletjes van te maken zoals bij de Ambrosios collectie. Steeds meer van mijn sieraden worden met dit zilver gemaakt.
 Andere materialen
Ik gebruik zoveel mogelijk milieuvriendelijkere alternatieven voor de vloeistoffen die ik gebruik bij het edelsmeden. Die zijn gelukkig al lang op de markt en worden nu ook duidelijk aangeduid als zodanig. Ik soldeer met bio-gas en laat elektrische apparaten niet onnodig aan staan. 
Verpakkingen en drukwerk
In plaats van luxe juweliersdoosjes met plastic en schuimrubber kies ik voor doosjes van gerecycled papier. Met een natuurlijke look en zelf gevouwen zonder lijm. Het oog wil ook wat en daarom vaak gepersonaliseerd met gedroogde bloemen uit mijn tuin, of een mooi stofje van de kringloop. 
Binnenkort ook labels en visitekaartjes op groeipapier! Duurzaam geschept papier met zaadjes erin. Gooi het niet weg, maar begraaf het in de grond en geniet van mooie bloemen en bijen.
Verzenden is uiteraard plastic-free! 
 
Deze pagina zal natuurlijk aangevuld worden met meer informatie in de loop der tijd. Blijf nieuwsgierig en vooruit kijken! 
Tot slot wil ik mijn 5-R mantra met jullie delen:
Refuse what you don’t need
Reduce what you do need
Reuse what you already have
Recycle what you cannot refuse, reduce or reuse
Rot the rest 
Photo by Photo Boards on Unsplash