Welkom op mijn nieuwe blog!

comfort zone

In 2021 begon ik een crowdfundingactie om mijn werk te kunnen verduurzamen. Als je een beetje rondkijkt op deze website dan weet je ongeveer waar ik het over heb 🙂
Een groot onderdeel daarvan was pakkende teksten schrijven en interessante foto’s en filmpjes maken. Dit klinkt allemaal hartstikke leuk, maar dat was het voor mij niet. Het lag zó ver buiten mijn comfortzone dat ik vooral veel moest huilen en nachten achtereen een simpele update keer op keer opnieuw heb doorgenomen.

Dat is al weer een jaar geleden en boy wat heb ik daar van geleerd! Ik ben het schrijven zelfs zo leuk gaan vinden dat ik heb besloten een blog bij te houden. Over een paar dagen ga ik helemaal los van loondienst en volledig voor mezelf beginnen.
In die weg daar naar toe kwam ik steeds weer terug bij hetzelfde cliché: Een kunstenaar of creatief ondernemer ben je eigenlijk 24/7. En dan ben je (mag ik hopen) niet 24/7 echt aan het werken, maar alles wat je beleeft en leert resoneert op de één of andere manier wel door in je werk.

perfectionisme

Het schrijven, fotograferen en filmen voor de crowdfunding en de periode daarna heeft me behoorlijk geconfronteerd met mijn perfectionisme. En om even verwarring te voorkomen: Perfectionisme heeft weinig te maken met het resultaat dat je neerzet. Het zijn allemaal stemmen in je hoofd die je zeggen dat je ALLES rondom wat je doet goed moet kunnen en het daarom dus nooit goed is. En waar sommige mensen dan uiteindelijk eindigen zonder iets gedaan te hebben, bijt ik me vast in iets alsof mijn leven er van af hangt. Met een ”gewoon prima” resultaat als gevolg.

Hoe vaker ik dingen publiceer, of dat nou sieraden, foto’s, filmpjes of teksten zijn, hoe meer ik dat perfectionisme kan loslaten. Gelukkig maar, want kritiek krijg je sowieso wel.

wat je kunt verwachten

mij aan het werk zien

  • Projecten op mijn werkbank
  • Nieuwe sieradencollecties
  • Waar ik heen ga of ben geweest
  • Atelier-leven

mij niet aan het werk zien

  • Tuin
  • Wandelen
  • Dieren
  • Reizen
  • Inspiratie opdoen (nee dit is geen werk, kom op zeg)

PS: Vlak voor ik dit bericht schreef deed ik een laatste update voor alle donateurs op Voordekunst. Hierin vertelde ik in het kort wat er in het jaar sinds de crowdfunding zo ongeveer is gebeurt. Als je die nog niet hebt gelezen, klik dan vooral door naar het volgende bericht!
Dankjewel dat je tot hier hebt gelezen! Tot de volgende keer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *